Announcement

Untuk sebarang pertanyaan, kami boleh dihubungi:

Email: cutieskidscollections@gmail.com
SMS/CALL: +6012 - 287 6577 (8.30am - 10.00pm)
YM: jieda981@yahoo.com
FB: Eida Mohd's Collections

Sebarang pertanyaan, akan dijawab dalam masa 12 jam...JIKA tiada balasan, sila email/sms kembali pertanyaan tersebut.

TERIMA KASIH....

Our Lovely Followers...TQ

Email Update...JOM

ANNOUNCEMENT

ANNOUNCEMENT
Please click the picture for more details

OUR NEW WEBSITE

OUR NEW WEBSITE
http://cutiesgorgeous.com.my/

Our Lovely Customer's Collections

Sunday, November 2, 2014

Kid's Pyjama - Ready Stock

Untuk melihat lebih banyak item, boleh view link ni:


Ada 2 pilihan:
5 sets - RM100 / RM105 (FREE POSTAGE)
4 sets - RM100 / RM105 (FREE POSTAGE)



Frozen Dress / Set Collections - Ready Stock

Untuk lebih byk item, boleh view di link sini...





Elsa Long Dress Blue
Price:RM43.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
4y, 5y, 5y, 6y
Elsa Long Dress Green/Black
Price: RM47.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
3y, 4y,4y,5y,5y,5y
Elsa Pink Sweater
Price: RM39.00
Postage: RM6/ RM9
Size:
3y, 4y
Elsa Long Dress Short Sleeve Green / Black
Price: RM46.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
3y, 4y, 6y
Elsa New Long Dress
Price: RM45.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
3y, 4y, 5y, 6y
Elsa Long  Dress with Roses
Price: RM46.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
3y, 3y, 4y, 5y, 6y
Elsa Dress with Bag
Price: RM44.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
3y, 4y, 5y, 6y
Elsa Gown Party
Price: RM42.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
3y, 4y, 5y, 6y
Frozen Pink & Grey Set
Price: RM38.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
Pink - 3y, 6y, 6y, 7y
Grey - 3y, 4y, 5y
Frozen Baby Dress (3 in 1)
Price: RM44.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
6-9m, 9-12m
Sangami Frozen Set
Price: RM46.00
Postage: RM6 / RM9
Size:
Grey - SOLD OUT
Pink - 4y, 5y, 6y, 7y
Green - 4y, 7y

Saturday, September 6, 2014

Sale Part 1 - 25%


Utk melihat lbh byk item, klik link di bawah ni:

Sale Part 2 - 25%

Tuesday, December 24, 2013

Set Kehamilan Shaklee

Pastinya ramai di kalangan ibu-ibu hamil di luar sana mengambil mudah tentang pengambilan vitamin ketika mengandung/hamil. Masalah yg kerap dialami oleh ibu hamil ini ialah masalah HB rendah....mesti kena marah dgn nurse bila berlaku keadaan yg demikian...betul kan....selain itu, satu lagi masalah yg sering dialami adalah berat bayi yg kurang dlm kandungan, di samping terdapat juga sesetengah ibu kurang bermaya atau lemah terutamanya ketika tibanya waktu hendak bersalin...

TAHUKAH ANDA....sekiranya berlaku HB rendah ketika mengandung, ia boleh membawa maut kepada bayi dalam kandungan?...Ini disebabkan oleh oksigen yg tak disalurkan kepada anak dengan sempurna. PILIHAN adalah ditangan anda....

Di sini, saya ingin berkongsi dgn anda semua bakal2 ibu di luar sana tentang Set Kehamilan Shaklee yang boleh membantu anda menaikkan kadar HB, di samping BONUS-BONUS lain yang akan anda perolehi daripada pengambilan set ini secara konsisten.

NAK TAU APA DIA BONUS-BONUS TERSEBUT?....saya kongsikan di bawah 

# Kulit Bayi Putih Gebu
# Kulit Ibu juga Makin Cantik
# Bayi Sihat & Montel
# Ibu Bertenaga Ketika Bersalin

UNTUK SET KEHAMILAN SHAKLEE (TRIMESTER 1)
* Vitalea (multivitamin)
* B Complex (asid folik)
* Vitamin C
* Ostematrix (kalsium)

UNTUK SET KEHAMILAN SHAKLEE (TRIMESTER 2 & 3)
* Vitalea (multivitamin)
* B Complex (asid folik)
* Vitamin C
* Ostematrik (kalsium)
* OmegaGuard


Juga boleh add on ESP untuk ibu hamil lebih bertenaga & mengoptimumkan penyerapan vitamin

Set Hamil Shaklee kini menjadi pilihan bakal2 ibu di luar sana....Ini kerana:
  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • boleh tahan berbulan-bulan
  • boleh di makan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi & berpatutan
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kecantikan & kesihatan extra
  • juga sesuai dijadikan sebagai set berpantang
  • terbukti selamat & berkesan
Energy Soy Protein (ESP)
  • ESP memberikan tenaga kepada ibu hamil terutamanya bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
  • Ianya sangat penting dalam membina & memperbaharui sel-sel tisu, hormon & enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita hamil & menyusukan anak.
  • Penting untuk pembentukan kuku, rambut & kulit.
  • Ia juga memelihara & mengelakkan janin menjadi cacat.
  • Protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot & organ bayi.
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus & penghasilan susu 
  • Juga membantu aliran darah ibu bertambah.
Vitalea (multivitamin)
  • Membekalkan zat besi untuk penghasilan darah yang cukup...boleh elakkan pitam & anemia (kekurangan darah merah)
  • Wajah tidak kelihatan pucat
  • Kekurangan iron boleh membuatkan ibu mengandung lemah, mudah rasa nak pitam @ pengsan, HB rendah & sentiasa kelihatan pucat.
B Complex
  • Membantu mengawal tekanan
  • Mengelakkan pigmentasi pada kulit
  • Membantu pembebasan tenaga dari makanan
  • Penting untuk pembentukan darah & hormon
Vitamin C (Sustained Realese Vita C - 500mg)
  • Peningkatan sistem imun
  • Memerangi kanser
  • Mencantikkan kulit
  • Memeperbaiki insomnia
  • Mengekalkan kolestrol sihat
Omega Guard

  • Membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi
  • Membantu mengawal stress pada ibu
  • Membantu mengawal berat badan semasa mengandung dengan memecahkan lemak
Ostematrik
  • Membekalkan kalsium yang penting untuk pembentukan tulang & sel bayi
  • Mengelakkan kekejangan otot, lenguh-lenguh, sakit pingggang & kebas kaki / tangan
  • Kalsium ini juga penting untuk darah membeku dengan sempurna, membaiki rangsangan urat saraf.
  • Untuk menstabilkan denyutan jantung & tekanan darah tinggi
ANTARA TESTIMONI DARI PENGGUNAAN SET KEHAMILAN SHAKLEE
Testimoni 1
Testimoni 2
Testimoni 3
Testimoni 4

Untuk sebarang persoalan atau kemusykilan mengenai SET KEHAMILAN SHAKLEE ini, boleh terus hubungi saya....In Shaa Allah, saya akan cuba untuk membantu...

Call/Whatsapp: 012-2876577 (EIDA)
ID Shaklee: 956884
Email: cutieskidscollections@gmail.com
FB: Eida Mohd's Collections

Like di page kami: Healthy Beauty Lifestyle Shoppe
Untuk dapatkan DISKAUN HEBAT & INFO SECARA PERCUMA

Saya adalah pengedar Shaklee Johor Bahru (Austin Perdana).

Sunday, November 3, 2013

New Updates

Pyjama lelong - ada yg RM16 sepasang, ada yg RM19 spsg
Diskaun 10% utk setiap item terpilih, ie for boy category & for girl category
Harga tu blm termasuk harga postage
CEPAT DAPATKAN SBLM KEHABISAN

Thursday, October 17, 2013

Tahukah Anda...Apakah Akibatnya Kekurangan Nutrisi Dalam Badan Kita?

Kekurangan nutrisi dalam badan boleh menyebabkan kepada meningkatnya risiko kesihatan seperti:

1) Penuaan Pra Matang

2) Kelesuan

3) Mudah mendapat penyakit dan jangkitan

4) Keguguran rambut

5) Osteoporosis

6) Kulit bermasalah


DAN BANYAK LAGI RISIKO KESIHATAN YANG LAIN

Tahukah Anda....Kenapa Anda perlu Mengambil Supplemen

Kehidupan di dunia hari ini memerlukan kita mengambil supplemen untuk kekal sihat kerana beberapa perkara. Antaranya ialah:

1) Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar

2) Badan kita memerlukan dos yg lebih tinggi bagi sesetengah nutrien

3) Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas atau tercemar

4) Mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat

5) Kebanyakan rakyat Malaysia makan mengikut selera rasa

6) Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan

7) Kehilangan nutrien dalam makanan

Wednesday, October 2, 2013

Shaklee Collagen Powder

Bismillahirrahmannirrahim...
Ni saya nak share dgn uols....NAK TAU TAK...SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni antara produk terhot dlm rangkaian produk Shaklee skrg ni.....rugi sape yg x mencubanya....takkan tak nak nmpk anggun berseri2 nanti....tak nak ckp intro byk2, just nak share serba sedikit mengenai SHAKLEE COLLAGEN POWDER yg menjadi sebutan ramai ni....

Nak tau lebih lanjut ttg produk ni, jgn lupa bc entri ni sampai habis tau.....tentu uols nak tau apakah itu shaklee collagen powder, bahan2 utamanya, kelebihan/khasiat yg terkandung di dalamnya, serta testimoni2 dr pengguna2 yg telah menggunakan produk ni.....

OK, kita mulakan dgn,

Apa itu Collagen?
  • Collagen ialah tisu penyambungan yg membantu dlm mengekalkan kekuatan& keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi & saluran darah. Secara semulajadi, terdpt lebih kurang 30% kolagen di dlm badan kita& ia terdpt di dlm kulit, gigi & juga tulang.
  • Collagen byk membantu dlm kecantikan & kesihatan, mengekalkan kemudaan, anti-penuaan, mencegah penyakit & meningkatkan kesihatan.
Kesan2 Kehilangan Collagen


Kepentingan Collagen
  • Dapat melindungi organ, perut, hati, jantung, paru2, saluran darah, sel otak dll.
  • Mengekalkan kelembapan & mencegah
  • Mencantik & menyuburkan rambut
  • Menegangkan payudara
  • Mencerahkan kulit & mengurangkan pigmentasi
  • Melambatkan proses penuaan kulit

Apakah itu Shaklee Collagen Powder?
Shaklee Collagen Powder merupakan supplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi & tulen yg diekstrak drpd sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira2 1,000 Dalton*, dapat diserap dgn mudah oleh badan & dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dgn berkesan.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dgn minuman & makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila2 masa & di mana saja.

Apakah bahan2 utama yg terkandung di dalam Shaklee Collagen Powder?
Tujuh bahan utamanya termasuklah ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C & vitamin B yang digabungkan utk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS & menyokong kecantikan anda dr dalam ke luaran.

Khasiat bahan2 utama Shaklee Collagen Powder

KEANJALAN: Menyokong Pembentukan Tisu Penyambung
  • Collagen Ikan Merah - membekalkan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
  • Ekstrak kulit kerangan laut - mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata & melegakan ketidakselesaan mata
  • Lactobacillus Acidophilus - meningkatkan penyerapan oksigen
PENGHIDRATAN: Satu kombinasi yg menyokong penghasilan kolagen & asid hidraulik
  • Ekstrak biji Camellia Japonica - mengandungi asid oleic & isoflavon, membekalkan nutrisi & penghidratan
  • Ekstrak Pfaffia - digunakan secara traditional utk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon & meningkatkan tenaga batin.....juga meningkatkan prestasi & tenaga
ANTIOKSIDAN: Membekalkan nutrisi utk penghasilan collagen & melawan radikal bebas
  • Vitamin C - menggalakkan pengeluaran collagen & menentang radikal bebasyg merosakkan kulit
  • Vitamin B2, B6 - bergabung dgn karbohidrat, lemak & metabolismeprotein utk membekalkan tenaga yg penting dlm proses pengeluaran collagen di dalam sel tubuh
SHAKLEE COLLAGEN POWDER SANGAT ISTIMEWA & TERBAIK BERBANDING KOLAGEN2 LAIN......KENAPA DIA ISTIMEWA..

1. Kolagen daripada sisik ikan merah
For info, kolagen ni dtgnya drpd byk sumber spt dr tumbuh2an, buah2an, rumpai laut, tetapi ia agak berlainan dgn Shaklee Collagen Powder ni, kerana ia berasal dr sisik ikan merah. 

Apa istimewanya sisik ikan merah ni....
Tahukah anda ikan merah ini hidup bebas di lautan dalam ie sedalam 5,000m (5km). Makin dalam lautan itu, maka semakin tinggi tekanannya, sbb itu ikan biasa sukar utk hidup di dalam lautan dalam tersebut. Berbeza dgn ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound, bertelur & hidup bebas dlm kedalaman tersebut. Keistimewaan ikan merah ini adalah:
a) sangat lasak & elastik
b) kepaduan sel yg sangat tinggi
c) kapasiti yg tingi dlm mengekalkan kelembapan
d) jisim molekul yg sgt rendah
2) Jisim molekul yang sangat rendah
Bilangan asid amino dlm molekul biasa (300,000 Dalton) sangat besar & sukar diserap oleh tubuh...BUKAN tidak diserap langsung, tetapi drpd 100% mungkin yg sampai ke dlm sistem cuma beberapa % SAHAJA, secara mudahnya kurang drpd 100% (BOLEH REFER GMBR DI BWH)

Ini sangat berbeza dgn Shaklee Collagen Powder, bilangan asid amino suma (3 (1,000 Dalton) & ini memudahkan penyerapan ke dlm sistem badan (PENYERAPAN UNGGUL). Jadi, tiada yg terbazir & kesannya dpt dirasai dgn lebih CEPAT. Ini kerana SHAKLEE Colagen Powder sangat ringan & mudah diserap ke lapisan dermis. 
HIGHEST ABSORPTION - WITHOUT DIGESTION
Kolagen lain yg mempunyai jisim melebihi 300,000 Dalton perlu melalui proses2 berikut sebelum sampai ke lapisan dermis, sbb itu ia tidak sampai 100% penyerapan unggul ke dlm bdn kita.

> Stomach Digestion > Intestinal Digestion > Breakdown Protein into Acid Amino

3) Bukan hanya setakat kolagen
  • Mengekalkan kelembapan kulit. Mampu menahan air yang banyak, 1 gram asid hidraulik boleh menahan sebanyak 6 liter air.
  • Mengekalkan keanjalan kulit, boleh melantun semula apabila dicubit.

Siapakah yg patut mengambil Shaklee Collagen Powder?
  1. Sesiapa sahaja yg ingin kelihatan cantik, lelali & wanita
  2. Untuk ibu hamil & menyusu, adalah TIDAK DIGALAKKAN utk mengambilnya kerana Shaklee Collagen Powder mengandungi ekstrak Pfaffia yg boleh menyebabkan ketidakselesaan kpd bayi dlm kandungan & bayi yg disusu.
  3. Juga sesuai dijadikan sbg masker

Kelebihan/Khasiat daripada pengambilan Shaklee Collagen Powder
  • Anti Penuaan
  • Mengembalikan keanjalan
  • Melembabkan kulit
  • Meningkatkan pergerakan
  • Mencerahkan kulit
  • Menegangkan payudara
  • Menyubur


Kesan2 Pengambilan Shaklee Collagen Powder
  • Meningkatkn kelembapan kulit
  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan
  • Meningkatkan dlm penampilan keseluruhan
  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan
  • Meningkatkan pemakaian kekal make-up
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan, & elastisiti
  • Meningkatkan ketebalan rambut
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit
  • Mengurangkan gari2 halus & kedut-kedutan

TESTIMONI2 PENGGUNA SHAKLEE COLLAGEN POWDER






Jika mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk ini, boleh terus hubungi saya

SMS/WHATSAPP @ 012-2876577 (Eida)
Email: cutieskidscollections@gmail.com
FB: Eida Mohd's Collections

Pengedar Shaklee Johor Bahru
ID NO: 956884

Like di page kami: Healthy Beauty Lifestyle Shoppe
Untuk dapatkan HARGA DISKAUN & INFO SECARA PERCUMA

IN SHAA ALLAH, SAYA AKAN CUBA MEMBANTU AnDA SEKIRANYA MEMPUNYAI SEBARANG MASALAH BERKAITAN....KITA BERUSAHA, ALLAH JUA YG MENENTUKAN SEGALANYA....